O MENI

Moje ime je Valerija Pečko in prihajam iz tradicionalno potovalne Slovenske družine (beri: vsako leto enkrat na Hrvaško na morje). Sej ne, da sem se kdaj pritoževala, zmeraj je bilo super. Ampak kako je pa drugje? Zmeraj me je to zanimalo, zakaj nikoli ne gremo kam drugam? V osnovni šoli me je navdušila računalniška igrica Moje prvo čudovito raziskovanje sveta, kjer si lahko z letalom potoval v izbrano državo in o njej izvedel osnovne značilnosti, vse znamenitosti, nekaj o ljudeh, živalih in rastlinah. Zmeraj raje sem poslušala ljudi, ki so se vrnili s potovanj, takrat se mi je to zdelo tako nedosegljivo. V srednji šoli sem začela z organiziranimi šolskimi izleti v glavna mesta sosednjih držav. Ugotovila sem, da vodeni ogledi niso zame, saj sem bolj raziskovalni tip, sama rada poiščem kotičke in kraje, ki so meni všeč. Pri svojih 21 letih pa sem prvič odpotovala iz Evrope, in sicer na Kubo, nad potovanji me je še dodatno navdušila prijateljica Andreja. Najino skupno potovanje je bilo fenomenalno, meni pa je prineslo tudi pogum, da sem si sama začela organizirati potovanja. Od svojega 21 leta in do sedaj večinoma potujem v lastni režiji, moja obsesija s potovanji pa se iz leta v leto stopnjuje. Največ potujem z Juretom in s svojimi prijatelji.

Sem zaposlena, ampak izkoristim vsak trenutek za potovanje, pa tudi če je to samo tridnevni vikend pobeg. Ravno zato boste v mojem blogu našli veliko idej za vikend odklope. Zaradi pomanjkanja časa so moja potovanja organizirana.

Moj prosti čas je posvečen potovanjem, načrtovanju potovanj in razvijanju slik s potovanj. Že od svojega 18. leta razvijam vse slike s potovanj, saj verjamem da le na tak način oživijo. Jaaa, v stanovanju imam ogromno albumov, ne samo s slikami, ampak tudi spomini, cenami, podatki in doživetji. To početje me je pripeljalo do pisanja tega bloga, da vse te spomine s koristnimi informacijami delim z vami. Mogoče pa dobite kakšno pametno idejo, kam se odpraviti.

Na svojih potovanjih nočem biti zaprta v turističnem kompleksu, rada doživim kraj in državo takšna kot je. Moja potovanja so ugodna in doživeta, saj sem veliko prepotovala že kot študentka. Z organiziranimi potovanji se da največ privarčevati, saj že v naprej veš kakšne približno so cene. Sama pa zmeraj na svojih potovanjih varčujem pri nastanitvah, prevozih in včasih tudi hrani.

Moj blog vsebuje nekaj oglasov in povezav (npr.: Booking, GetYourGuide), ki mi zelo pomagajo pri pridobivanju sredstev za moje naslednje potovanje. Vam pa so v pomoč, pri hitrejšem iskanju, rezerviranju in pridobivanju potrebnih informacij.

DRŽAVE V KATERE SEM POTOVALA

AMERIŠKE ZVEZDNE DRŽAVE: Havaji, Kalifornija (Los Angeles), Nevada (Las Vegas), Arizona, Utah.

SREDNJA AMERIKA: Kuba, Kostarika

EVROPA: Finska, Švedska, Anglija (Škotska), Litva, Latvija, Estonija, Francija, Nemčija, Avstrija, Španija, Italija, Slovaška, Češka, Madžarska, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Ciper, Malta, Grčija, Nizozemska, Danska.

BLIŽNJI VZHOD: Združeni Emirati, Jordanija

AZIJA: Tajska, Filipini

RUSIJA: St.Petersburg

STRUKTURIRANOST MOJEGA BLOGA

Moj blog je napisan po principu BERI VEČ. Vsak članek je iz osnovnega dela, kjer je napisano vse o mojem potovanju, o mojih doživetjih, kaj sem si ogledala, kako sem potovala, kaj bi priporočala in kaj se mi ni zdelo tako fascinantno kot se govori. Iz tega dela dobite ideje, kaj bi si vi sami želeli ogledati. V delu PREBERI VEČ, pa dobite podrobnejši vpogled v posamezne znamenitosti. V preberi več sem skušala navesti zanimive stvari in malo zgodovine, ker je zmeraj fajn nekaj vedet o tem kaj si ogledujemo, ko pa smo brez turističnega vodiča.

 

0

Your Cart